Meet The Insiders: Marlot, Projectmanager

Marlot maakte in juni 2023 de stap van de bruisende horecawereld naar de dynamische wereld van de standbouw. Sindsdien heeft ze veel geleerd en vooral mooie dingen meegemaakt. In dit artikel lees je meer over haar functie als projectmanager en wat werken bij The Inside volgens haar zo leuk maakt. Lees snel verder! 

Van horeca naar standbouw

Marlot begint enthousiast te vertellen over hoe ze bij The Inside terecht is gekomen: “Ik werkte vóór The Inside lange tijd in de horeca als bedrijfsleider in Amsterdam. Een tijd terug verhuisde ik naar Deventer en zocht ik een baan dichter bij huis. Al snel stuitte ik op deze functie en die sprak me ontzettend aan. Ik zag overeenkomsten met mijn vorige baan, vooral op het gebied van projectmanagement en dat het geen standaard kantoorbaan is. Ik solliciteerde en al snel stond ik op de stoep voor mijn eerste werkdag!

Gelukkig kon ik veel vaardigheden uit mijn horeca-ervaring meenemen naar mijn rol als projectmanager. In de horeca leer je stressbestendig, flexibel en oplossingsgericht te zijn. Dit zijn vaardigheden die ook goed van pas komen in deze functie.”

Wat houdt de functie projectmanager in?

“De functie projectmanager is ontzettend veelzijdig en divers. In het kort komt het erop neer dat ik eigenlijk alles regel qua uitvoering van projecten. Ik zet verschillende lijntjes uit binnen The Inside om er zo voor te zorgen dat de stand klaarstaat om gebouwd te worden, lever ze ter plaatse op en ben tijdens de beurs beschikbaar voor het geval dat er iets is. Na de beurs, zorg ik dat de stands weer netjes wordt afgebouwd en dat de onderdelen weer op de juiste plek worden afgeleverd.”

Je staat er nooit alleen voor

Marlot vertelt verder: “In de aanloop naar de beurs werk ik veel samen met mijn collega’s. Ik schakel constant tussen de afdelingen en we zorgen er samen voor dat we een mooie stand opleveren. Daarnaast weet ik dat ik altijd op mijn collega’s kan rekenen. Zelf ben ik bijvoorbeeld niet heel technisch, dus als ik ergens tegenaan loop, ga ik naar de werkplaats en helpen ze me daar verder. Zij zijn daar namelijk handiger mee dan ik.

Dit is ook één van de leukste dingen aan mijn functie; het samenwerken. Want, ondanks dat je misschien de enige projectmanager op een opdracht bent, je staat er nooit alleen voor. En gelukkig heb ik ook nog eens hele gezellige collega’s, dat scheelt ook weer! ;-)”

Wat is jou het meest bijgebleven?

Over deze vraag hoeft Marlot niet lang na te denken. Ze vertelt: “Onlangs moesten we een groot project opleveren in Amsterdam. Ik verbleef daar een week met een aantal collega’s voor de opbouw. Dit was veel en zwaar werk, maar we hebben toen ook echt veel lol samen gehad. We zijn een keer uit eten geweest en na een lange werkdag dronken we weleens wat in het hotel. Dat was zo gezellig.

Daarnaast blijven grote projecten me altijd bij. Het is zo tof om uiteindelijk de stands in hun geheel in de beurshal te zien staan!”

Enthousiast geworden en wil je ook onderdeel worden van The Inside? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures en solliciteer.