Meet The Insiders: Ramona, Sales Assistant

Augustus 2022, de start van Ramona’s carrière als Sales Assistant bij The Inside. Inmiddels werkt ze ruim een jaar bij The Inside en heeft ze het nog steeds ontzettend naar haar zin. En dat is te merken aan haar enorme dosis enthousiasme en grote glimlach die ze dagelijks meeneemt naar het kantoor. In dit artikel lees je meer over haar werkzaamheden als Sales Assistant en wat werken bij The Inside volgens haar zo leuk maakt.

Wat houdt de functie Sales Assistant in?

“Om eerlijk te zijn, vind ik dit altijd heel lastig uitleggen, het is namelijk zó breed. Wel heb ik een aantal vaste taken. Zoals het maken van offertes en calculaties, en het bevestigen van de orders. Dit zet ik dan door naar de administratie zodat zij weten wat er gefactureerd kan worden. Verder neem ik deel aan het salesoverleg en verwerk ik alle wijzigingen die daaruit voortkomen. Tot slot maak ik de projectmappen aan en zorg ik dat de juiste stukken hierin zitten, zoals het ontwerp, de plattegrond en de technische richtlijnen. Deze mappen zet ik dan door naar de projectmanagers.

Naast deze vaste taken pak ik nog allerlei andere zaken op. Zoals het organiseren van leuke giveaways voor klanten, het maken van flyers en het boeken van reizen voor haar collega’s. Ook help ik Martijn, de Sales Director, met taken waar hij zelf niet aan toekomt. Het is heel veelzijdig. Maar juist deze afwisseling maakt mijn werk zo leuk. Ik kan echt wel zeggen dat geen dag hetzelfde is.”

Wat werken bij The Inside zo leuk maakt

Ramona vertelt enthousiast: “Mijn collega’s, de werkzaamheden, maar vooral de teamspirit die je door het hele bedrijf voelt. Het hele plaatje dus eigenlijk. En dat teamgevoel, die is er altijd, maar je ervaart het écht tijdens onze bedrijfsevenementen die twee keer in het jaar worden georganiseerd. Zo vindt er rond de kerst altijd een ontzettend leuk feest plaats en hebben we in de zomer een barbecue. Dat zijn altijd leuke avonden, die groots worden aangepakt en waar nog lang over nagepraat wordt. Ook wandelen we vaak in de pauze met een groep collega’s.

Verder zijn we op de salesafdeling close. We zijn met z’n achten en je merkt aan iedereen dat we graag met elkaar samenwerken en hier veel plezier uit halen. Als er een nieuwe collega in het team komt, plannen we ook altijd een etentje in. Zo leren we diegene beter kennen, en diegene ons natuurlijk ook. Het is leuk om dan met je collega’s te kletsen in een andere setting, dan leer je elkaar ook op een andere manier kennen. En uiteten gaan is natuurlijk nooit verkeerd! ;-)”

Welk project is je het meeste bijgebleven?

“Onze deelname aan de Euroshop in Düsseldorf. Deze beurs vindt slechts één keer in de drie jaar plaats en ik heb hiervoor samen met Martijn eigenlijk alles vanaf het begin af aan opgezet. Zo moest ik zorgen dat alles geregeld en gereserveerd was voor de beurs. We gingen er met tien collega’s heen en het was zo’n leuke ervaring. Buiten het feit dat het natuurlijk ontzettend gezellig was met de collega’s, was het ook leuk om mensen uit de branche te leren kennen en klanten te spreken. Zo waren er personen waar ik veel mailcontact mee heb gehad, maar nog nooit echt had ontmoet. Nu heb ik daar ook een gezicht bij.”

Trots om te werken bij The Inside

“Ja, dat zeker. Ik voel me echt trots wanneer ik bij het kantoor aankom en ik zie onze eigen ‘The Inside’ vrachtwagens buiten staan en dat iedereen alweer druk aan het werk is. Dan voel je dat het bij The Inside echt één team, één taak is. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de gave projecten waaraan we werken.”

Enthousiast geworden en wil je ook onderdeel worden van The Inside? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures en solliciteer.