werken als standbouwer

Je scrolt door vacaturepagina’s en plotseling valt je oog op een standbouwer vacature. Ik hoor je al denken, standbouwer? Wat houdt dat precies in? Geen zorgen, wij bij The Inside leggen het je graag uit!

DE STANDBOUWBRANCHE

Standbouwers werken in een uitdagende, dynamische maar vooral creatieve branche. Standbouwbedrijven, zoals The Inside, ontwerpen en bouwen stands voor merken die aanwezig zijn op evenementen en beurzen. Deze stands spelen een belangrijke rol voor het trekken van aandacht, het promoten van het merk en het creëren van impact op beursbezoekers.

Werken als standbouwer bij The Inside

Wat houdt werken als standbouwer in? 

Nu je duidelijk hebt wat de standbouwbranche inhoudt, zoomen we verder in op het werken als standbouwer.

Standbouwers zijn handige Harry’s (of Harriette’s ;-)), die creatieve ontwerpen tot leven weten te brengen. De collega’s van sales, ontwerp en de werkplaats doen al het voorbereidende werk en het is aan de standbouwer om dit werk af te ronden. Ze zorgen ervoor dat alle losse standonderdelen in elkaar worden getimmerd (letterlijk) en dat de stands in zijn geheel klaar zijn voor de beurs. Na afloop demonteren ze de stands weer. Dit is heel afwisselend werk, aangezien geen stand hetzelfde is en elke stand met zijn eigen uitdagingen komt.

Kortom: werken als standbouwer houdt in dat je een manusjes-van-alles bent wat betreft de stands. Ze kennen alle ins en outs en bouwen ze op en af op de beurslocaties.

Wereldwijd aan de slag

En die werkzaamheden, die worden gedaan in binnen- én buitenland. Daarom wordt de functie bij The Inside ook wel internationaal monteur genoemd.

Beurzen vinden natuurlijk niet alleen in Nederland plaats, maar wereldwijd. Dus of de beurs nou in Praag of in Amsterdam plaatsvindt, de stands moeten hoe dan ook worden op- en afgebouwd. Daarom reizen de standbouwers vaak of bijna altijd mee naar de beurslocatie en verblijven ze daar tot de beurs weer is afgelopen. Zo zien ze dus een mooi stuk van de wereld!

Lijkt jou dit wel wat?

Lees dan eens onze standbouwer vacature door. Enthousiast? Solliciteer en wie weet ga jij binnenkort wel werken als standbouwer bij The Inside!